Pet koncerata na festivalu Stari grad

  • 03. Aug 2016.
  • Admin
Pet koncerata na festivalu Stari grad

Organizatori su na konferenciji za novinare najavili koncerte rok benda “Ničim izazvan”, Lene Kovačević, Aleksandre Radović, Divanhane i jednog od najboljih evropskih gitarista Vlatka Stefanovskog.

Direktor festivala Aladin Imamović rekao je da će ove godine ova muzička manifestacija biti održana na dve lokacije, u Pešačkoj zoni kod Sebilja i u bašti Kulturnog centra.

“Nadamo se da će ovogodišnji koncept festivala biti samo uvertira za ono što ćemo pokušati da oživimo naredne i sledećih godina. Prvobitno je bila zamisao da festival održimo na tri stejdža, ali nakon brojnih konsultacija odlučili smo da to ipak bude na dva, kako bi publiku držali na okupu na što manjem prostoru, a već naredne godine biće šarolikije“, rekao je Imamović.

On je istakao da festival počinje sledećeg petka, 12. avgusta, u 21 sat koncertom benda “Ničim izazvan” kod Sebilja.

“Naredne večeri u 20.30 na istom mestu nastupa Lena Kovačević, a potom se u 22 sata selimo u baštu Kulturnog centra gde će nastupati Aleksandra Radović, a domaćin njenog koncerta biće voditelj Ognjen Amidžić. Treće veče, 14. avgusta, u 20.30 kod Sebilja nastupa bend Divanhana, a potom od 22 sata u bašti Vlatko Stefanovski “, rekao je Imamović.

On je dodao da će kao pretgrupe ovih bendova i pevača nastupiti lokalni izvodjači, jer će festival i dalje biti potpora muzičkom stvaralaštvu sa prostora Novog Pazara i okolnih gradova.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić rekao je da je festival Stari grad za 12 godina postojanja postao prepoznatljiv brend, čija će tradicija biti nastavljena.

“Bitno je da napomenemo da se za festival neće naplaćivati karte, dakle biće besplatan zahvaljujući brojnim sponzorima. Sredstva su obezbedili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i to 2, 5 miliona dinara (Za Dane Novog Pazara, u okviru kojih su održani i nedavni Dani dijaspore), Grad Novi Pazar sa 1, 2 miliona dinara za dva stejdža, Telekom Srbija i zlatara Opal”, rekao je Memić.

Jedan od članova organizacionog tima Emir Spica pozvao je sve zainteresovane mlade ljude da se prijave za volontere ovog festivala, za šta će narednih dana biti raspisan konkurs.

Kao i prošle godine i ovaj festival neće imati takmičarski karakter, zbog novih trendova u muzici, jer nema velikog interesovanja autora da na ovaj način predstave svoje radove, koji to sada čine putem brojnih muzičkih formata na nacionalnim televizajama.

Organizatori festivala su Mass Entertainment Group i Kulturni centar Novi Pazar.

A.Bajrović


Organizatori

Generalni pokrovitelj

Generalni sponzor

Zlatni sponzori

Web dizajn

Zvanično piće festivala

Medijski sponzori